Kennisbank » Whitelist-gebruiken

Hoe gebruik ik een whitelist op mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je een whitelist instelt en gebruikt op jouw Minecraft server.

In deze handleiding lees je alles over de Minecraft whitelist. Zo kom je te weten hoe je een whitelist instelt en verwijderd; hoe je mensen toevoegt of verwijderd van je whitelist en aan het einde van dit artikel staat nog een handig overzicht van alle Minecraft whitelist commands.

Wat is een Minecraft whitelist?

Met een Minecraft whitelist kun je aangeven welke mensen op jouw Minecraft server mogen spelen en wie niet. Met een whitelist zet je de in-game speler naam van alle mensen die op jouw server mogen spelen in een bestand - de whitelist – de spelers die niet op deze lijst staan kunnen niet jouw server joinen. Minecraft heeft al standaard een whitelist op de Minecraft server staan, het enige wat je hoeft te doen om er gebruik van te maken is de whitelist instellen.

Er zijn ook enkele plugins die het mogelijk maken om een whitelist op jouw Minecraft server te installeren, dit raden wij in de meeste gevallen echter niet aan. Mocht je toch via een plugin een whitelist op jouw Minecraft server willen zetten, dan kun je de whitelist plugin vinden op websites zoals Spigot – hoe je de plugin vervolgens installeert kun je hier lezen.

De volgende onderwerpen worden uitgelegd

Hoe stel ik een whitelist in op mijn Minecraft server?
Hoe voeg ik mensen toe aan mijn Minecraft whitelist?
Hoe verwijder ik mensen van mijn Minecraft whitelist?
Hoe zie ik wie op mijn Minecraft whitelist staan?
Hoe verwijder ik een whitelist van mijn Minecraft server?
Alle commands voor het gebruik van een Minecraft server whitelist

Hoe stel ik een whitelist in op mijn Minecraft server?

Om de Minecraft whitelist aan te zetten, ga naar de consolepagina en zorg dat jouw server aanstaat. Typ vervolgens in de console: ‘whitelist on’ en druk op enter om het commando uit te voeren. De whitelist is nu aangezet.

Hoe voeg ik mensen toe aan mijn Minecraft whitelist?

Als je de whitelist aan hebt gezet kun je spelers toevoegen. Om spelers toe te voegen aan de whitelist zorg er eerst voor dat de server nog steeds aanstaat. Typ het commando ‘whitelist add naam in de server console – bij ‘naam’ vul je de in-game Minecraft naam in van de speler die je wil toevoegen – als je de whitelist net aan hebt gemaakt, vergeet dan niet om jezelf ook toe te voegen als je geen OP-status hebt.

Hoe verwijder ik mensen van mijn Minecraft whitelist?

Als mensen niet meer op jouw Minecraft server mogen spelen, dan kun je ze van de whitelist afhalen. Zorg dat de server aanstaat en ga naar de console van jouw server. Typ vervolgens in de serverconsole ‘whitelist remove naam en druk op enter. Voor ‘naam’ vul de in-game naam in van de persoon die je wil verwijderen.

Hoe zie ik wie op mijn Minecraft whitelist staan?

Mocht je niet helemaal zeker meer weten wie je allemaal aan je whitelist hebt toegevoegd, dan kan je met de volgende commands bekijken wie er allemaal toegang hebben tot je server. Ga naar de console en zorg ervoor dat de server aanstaat. Typ in console ‘whitelist reload’ om je whitelist bestand te updaten, typ vervolgens in de console ‘whitelist list’ om een lijst te zien van alle spelers die op jouw whitelist staan.

Hoe verwijder ik een whitelist van mijn Minecraft server?

Als je geen whitelist meer op je Minecraft server wil, dan kan je deze whitelist uitzetten. Kijk eerst of de server nog aanstaat en ga naar de console van jouw Minecraft server. Typ in de console ‘whitelist remove’ en voer het commando uit; de whitelist is van je server afgehaald en iedereen kan je server weer joinen.

Alle commands voor het gebruik van een Minecraft server whitelist

Om de commands uit te voeren via de Minecraft chat, begin de command met een ‘/’ ervoor, voorbeeld: /whitelist list. Als je de commands via de console invoert hoeft er geen ‘/’ voor.

Commando’s Beschrijving

whitelist on Zet de whitelist aan op jouw Minecraft server.

whitelist off Zet de whitelist uit op jouw Minecraft server.

whitelist list Geeft een lijst van alle spelers die op de whitelist staan, dit zijn dus de mensen die op jouw Minecraft server kunnen spelen.

whitelist reload Herlaadt het whitelist bestand, hierdoor update de whitelist folder van jouw Minecraft server.

whitelist add naam * Voegt de speler toe aan jouw Minecraft server, deze persoon kan dan op jouw server spelen.

whitelist remove naam * Verwijdert een speler van jouw Minecraft server, deze speler kan dan niet meer op jouw Minecraft server spelen.

*Voor ‘naam’ de in-game naam van de speler die je toe wil voegen of verwijderen.

Gefeliciteerd, je weet nu alles over het gebruik van een Minecraft whitelist.